Om je toespraak te oefenen vraag het aan je hond

Om je toespraak te oefenen neem een vertrouwde viervoeter in de arm

Als je toespraak klaar is om te oefenen dan  ga je dat meerdere malen doen om de puntjes op de i te zetten. Zo stel je je op je gemak met de loop van je speech voordat je op dat grote, belangrijke podium stapt.  Maar door voor een spiegel te oefenen staan kom je niet zo ver.  We kunnen over-kritisch zijn en ontmoedigd zijn met onszelf.  Wie kan je dan de onvoorwaardelijke steun die je nodig hebt wanneer je jouw speech begint te oefenen beter geven dan je lieve hond?

Het oefenen van je toespraak is net zo spels en ontspannend als wanneer je met jouwe hond gaat wandelen.

Zelfs als je hond het niet mee eens is met je uitgangspunt, zal een hond gewoon blijven glimlachen naar je met die diepbruine ogen, wat er ook gebeurt. En dan hebt je je speech goed geoefend. Het werkt!  Het blijkt dat het vertellen van jouw verhaal aan je hond echt helpt om je zelfkritiek te overwinnen.  Ik raad je aanu echter aan om enkele hondensnacks bij de hand te houden voor het geval dat ze nodig zijn.

Maar, geloof me niet alleen op mijn woord.  Bekijk deze video van de Kogod School of Business in Washington D.C. Woef, woef!

Voor meer nuttige tips zoals deze, volg onze blog.  En natuurlijk staan de trainers van Speaker Arts International klaar om u persoonlijk te helpen, overal in Europa.