Oefen je speech eerst op je vertrouwde viervoeter

Je hebt je speech voorbereid en ingepland. Nu is het tijd om hem een paar keer te oefenen. Daarmee scherp je de speech aan en zorg je dat hij lekker loopt. Als je dan straks op dat grote, belangrijke podium stapt, ben je er helemaal klaar voor. Maar op wie en waar oefen je jouw speech? Omdat we nogal kritisch op onszelf kunnen zijn en ontmoedigd kunnen raken, is het geen goed idee om het voor de spiegel te doen. Veel beter: oefen de speech op je hond! Wie anders geeft je de onvoorwaardelijke steun die je nodig hebt tijdens het oefenen van je speech?

Ontspannen je speech oefenen

Zelfs als je hond het niet eens is met het punt dat je in jouw speech maakt, zal hij of zij gewoon blijven glimlachen naar je, met die diepbruine ogen. Het werkt gegarandeerd! Het vertellen van jouw verhaal aan je hond helpt om minder kritisch op jezelf te zijn. Houd echter wel wat hondenkoekjes bij de hand, voor het geval je ze nodig hebt.

Meer bewijs dat het werkt? Bekijk deze video van de Kogod School of Business in Washington D.C. Woef, woef!

Voor meer nuttige tips zoals deze, volg onze blog.  En natuurlijk staan de trainers van Speaking Arts International klaar om je persoonlijk te helpen, overal in Europa.