Apps die je spreekvaardigheid verbeteren

Het is indrukwekkend om te zien hoeveel hulp nieuwe technologie je tegenwoordig biedt. Zoals robotcoaches en (gratis) apps voor je telefoon die je spreekvaardigheid verbeteren. Er gaat uiteraard niets boven een persoonlijke presentatietraining of steun via een live videogesprek, zoals mijn klanten in en om Amsterdam of in de rest van Europa kunnen beamen. Via deze weg krijg je de meest gepersonaliseerde steun en coaching. Mocht je echter wat hulp willen wanneer je zelf aan het oefenen bent, dan zijn er een aantal nieuwe apps die je kunt gebruiken.

Spreekvaardigheid verbeteren met de Ummo App

The Ummo app, $2 only from the Apple App Store.  While practicing for a presentation, Ummo voice recognition software tracks your Umm’s and ‘Uhh’s, pace, word power and clarity.  With dedicated practice, this app could help really clean up your speaking habits.

Een scherm als geheugensteuntje

Speech vergeten? Maak tijdens het spreken dan gebruik van een PowerPoint-presentatie. Door op de slides een aantal kernwoorden te zetten, heb je een geheugensteuntje tijdens je toespraak. Ook kun je Teleprompter Lite (gratis voor iOS) of A Prompter (gratis voor Android) inzetten. Daarnaast kun je de camera van je smartphone gebruiken om jezelf op te nemen tijdens het spreken.

Met deze apps kun je je spreekvaardigheid verbeteren

Oefenen met de VirtualSpeech app

Wanneer je tijdens het spreken al gewend bent aan je omgeving, dan kun je je beter richten op je boodschap en de verbinding met het publiek. De VirtualSpeech app helpt je hierbij, mocht je er 135 euro voor over hebben. De creatieve makers van deze app hebben alles uit de kast getrokken om je een bijzondere virtual reality ervaring te geven, wanneer je een speciale VR-bril draagt. Je krijgt het gevoel alsof je voor een vol auditorium staat te praten of een drukke vergadering leidt.

Watson Speech to Text

Heb je een hekel aan het maken van aantekeningen of het uitschrijven van je speech? De Watson Speech to Text van IBM doet dit voor je. Het zet gesproken woorden, waaronder in het Engels, Spaans en Frans, om naar tekst. Zo kun je je speech dicteren en hem vervolgens rustig nalezen en aanpassen.

Technologie kan ons op vele manieren ondersteunen. Toch gaat het er bij het spreken uiteindelijk om dat je gepassioneerd en vanuit je hart spreekt. En daarmee je luisteraars raakt. Geen enkele techonologie kan de kracht hiervan vervangen.

Welke apps gebruik jij om je spreekvaardigheid te verbeteren?

We zijn nieuwsgierig naar welke apps jij het liefste gebruikt. Laat het ons weten via info@speakingartsinternational.com.

Benieuwd hoe face-to-face coaching en persoonlijke hulp jou bij het spreken kan helpen? We beantwoorden graag je vragen hierover.