protest in ondergoed over passende kleding

Passende kleding of te sexy voor uw presentatie?

Maakt het uit welke kleding je draagt tijdens een presentatie? Wanneer is de outfit van een presentator te sexy? Ik heb mensen horen vragen of hun presentatie ‘sexy’ genoeg was om de aandacht van het publiek vast te houden. Heb je echter nagedacht over passende kleding en de outfit die je van plan bent te dragen tijdens je speech? Moet het ook sexy zijn?

Alleen ondergoed dragen is ook een statement

Waarom gaf een student onlangs haar proefscriptiepresentatie op Cornel University in haar ondergoed? Het was omdat ze protesteerde tegen de kritiek van haar leraar op haar kledingkeuze. “Heeft een presentator geen morele verplichting om conservatief gekleed te zijn?” vroeg een medestudent toen. Na de vraag van de student gaf de leraar een eenvoudig antwoord: “Ik vertel mijn studenten niet wat ze moeten dragen, noch beslis ik wat geschikt is voor hen. Ik vraag hen om zelf te denken en hun eigen beslissingen te nemen.” Ik weet niet zeker of moraliteit daar iets mee te maken heeft. Maar ik kan begrijpen hoe een publiek de boodschap van een presentator kan beoordelen op basis van zijn of haar outfit.

“Heeft een presentator geen morele verplichting om conservatief gekleed te zijn?”

Elke toespraak die je geeft, heeft een doel of een boodschap. Ik denk dat hoe je jezelf aankleedt tijdens je speech wel iets over jou en je boodschap zegt. Natuurlijk hangt je keuze af van wat je boodschap is en van de verwachtingen en cultuur van je publiek. Dus wees gewaarschuwd. Iemand die luistert, kan de outfit van de presentator te sexy vinden. Kies daarom zorgvuldig uw kleding.

Passende kleding is slechts een deel van het verhaal

De visuele impact van de passende kleding van de presentator is slechts een van de vele factoren die leiden tot een succesvolle speech. Om je te helpen, hebben de trainers en coaches van Speaking Arts International allemaal ervaring met het voorbereiden van presentaties voor alle soorten formele en informele situaties.