It's a battle between humans and Artificial Intelligence (AI). Who cares about authentic human communication anymore?

Er ontvouwt zich een verontrustende botsing in de wereld van storytelling en entertainment. Authentieke menselijke communicatie staat tegenover de trucs van kunstmatige intelligentie (AI). Onlangs deelde de getalenteerde toneelschrijfster Phoebe Waller-Bridge haar gedachten over dit onderwerp tijdens een interview met The New York Times. Ook miljonair-entertainer Uri Geller, die beweert telekinetische krachten te bezitten, roept vragen op over de toekomst van misleiding in het tijdperk van AI.

Phoebe Waller-Bridge is een unieke toneelschrijfster die bekend staat om haar verrassende, ondeugende en intelligente verhaallijnen. Ze vindt de aanwezigheid van AI in haar creatieve proces zowel opwindend als beangstigend. In haar interview benadrukt ze de spanning tussen onze fascinatie voor het potentieel van AI om menselijke capaciteiten te overtreffen en onze gelijktijdige angst ervoor. Ondanks deze angst willen we experimenteren met AI-platforms zoals ChatGPT. We zitten klem tussen verlangen naar evolutie en veiligheid, en vertrouwdheid van het verleden. Dit dilemma roept de vraag op: Wat betekent het om deel uit te maken van dit tijdperk?

Kan AI-muziek onze ziel beroeren?

De opkomst van AI-technologie leidt ertoe dat we ons afvragen wat kunst eigenlijk is. Kunnen AI-systemen muziek componeren die zo krachtig is dat het ons diep raakt? Zouden we concerten bijwonen en gewillig kaartjes kopen om een orkest AI-gegenereerde stukken te zien uitvoeren? Kunnen we AI-creaties als echte kunst beschouwen en er emotioneel door geraakt worden? Zoals Phoebe Waller-Bridge eerlijk toegeeft, moeten we deze vragen allemaal voor onszelf beantwoorden.

Ik denk dat als je Photoshop of computer graphics gebruikt of de waarheid op een andere manier manipuleert, al snel niemand het meer zal vertrouwen; het is niet live. Denk aan alle YouTube-video’s, films, tijdschriftartikelen, gedrukte advertenties, boeken en alle sociale media. Gebruikte een persoon of avatar AI om ze te maken? De toenemende aanwezigheid van AI in ons leven zorgt voor een diepgaande verschuiving in de manier waarop we communicatie, kunst en waarheid waarnemen en ermee omgaan. We zullen steeds meer verlangen naar live menselijke ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan theatervoorstellingen, workshops, ontmoetingen en echte interacties met vrienden. We hebben het over interactie van mens tot mens, van hart tot hart. Dus niet van machine tot mens. Live presentaties zijn ons antwoord op de onbetrouwbaarheid van door AI gemanipuleerde communicatie.

Uri Geller: Nep of gewoon bedrieglijk amusement?

Het verhaal van Uri Geller in de New York Times laat ook zien hoe onze relatie met waarheid en bedrog snel evolueert. We kennen deze wereldberoemde showman vanwege zijn vermogen om lepels en vorken schijnbaar te buigen met zijn geest. Hij weet zijn publiek te boeien zonder te onthullen dat hij slechts een getalenteerde goochelaar is die gebruik maakt van wat ik nu analoge diepe vervalsingen zou noemen. De aantrekkingskracht van Uri Geller berust op de sensatie om ofwel getuige te zijn van een wonder ofwel zijn publiek in de luren te leggen. Maar in een tijdperk waarin mensen vervalsingen online bewapenen, lijken de beweringen van Geller bijna onschuldig. Blijft misleiding populair door gemakkelijke toegang tot AI-misleiding?

Authentieke communicatie omarmen in het tijdperk van AI

Terwijl AI onze wereld blijft veranderen, zullen we steeds meer waarde gaan hechten aan authentieke menselijke communicatie. Bij Speaking Arts International zijn we altijd gepassioneerd geweest over het creëren van oprechte verbindingen. We versterken individuen door middel van effectieve en hart-tot-hart communicatietechnieken. Als u geïntrigeerd bent door het voortdurende debat tussen menselijke communicatie en AI, nodigen wij u uit om onze website te bezoeken. Als je begeleiding zoekt bij het verbeteren van je communicatievaardigheden, neem dan contact met ons op voor een gratis online consult. We kunnen dan bekijken hoe onze coachingsdiensten je kunnen ondersteunen bij het navigeren door dit veranderende landschap en het bereiken van je communicatiedoelen.

Het komt erop neer dat we geconfronteerd worden met een botsing tussen authentieke menselijke communicatie en AI-bedrog. Onze wereld verandert snel. Kunnen we ons inzicht verdiepen in hoe we contact maken, ons uitdrukken en ons bezighouden met onze medemens?