Presentatietrainingen

Presentatietrainingen

Geweldige ideeën vragen om
geweldige sprekers

Of het nu gaat om het voeren van een salesgesprek of het helder verwoorden van je mening tijdens een vergadering. Presenteren is een cruciale, zo niet een beslissende vaardigheid voor het behalen van zakelijk succes. Met een cursus Presenteren ondersteunen wij ambitieuze bedrijven en organisaties om het beste uit hun werknemers te halen.

Al ons aanbod is tailor made. We bieden een introductieworkshops van 20 minuten tot een uitgebreide cursus Presenteren van enkele maanden. Onze trainers stemmen de inhoud altijd af op het niveau van de deelnemers en de werksituaties waar zij dagelijks mee te maken hebben. Dat draagt bij aan een optimale en duurzame leerervaring.

Een cursus Presenteren bevat
altijd deze ingrediënten:

 • Het plannen, voorbereiden en oefenen van een presentatie
 • De speechstructuur afstemmen op het doel van de speech
 • Doeltreffend gebruik maken van visuele hulpmiddelen zoals een beamer of video projector
 • Presenteren met effect: hoe raak je luisteraars in hun hart?
 • Omgaan met zenuwen en spreekangst
 • Ademhalingstechnieken voor ontspanning en opwarmen van de stem
 • De kracht van stemvariatie ontdekken en ervaren

Dit klinkt goed!

Laten we vrijblijvend kennismaken.

Ben je op zoek naar meer verdieping? Of heb je een specifiek trainingsdoel voor ogen?
Voeg dan een of meer van de volgende elementen toe aan een cursus Presenteren: 

 • Interactieve presentaties
 • Technische en financiële presentaties
 • Statistieken en onderzoeksresultaten presenteren
 • Succesvol pitchen en projectvoorstellen presenteren
 • Presenteren voor een internationaal publiek
 • Werken met visuele props en/of Powerpoint
 • Maximaal effect halen uit je introductie als spreker
 • Anderen coachen om beter te leren spreken in het openbaar
 • Beroemde speeches analyseren en ervan leren
 • Presenteren met een co-trainer of team
 • Vragen afhandelen en beantwoorden
 • Technieken voor een beter en effectiever gebruik van Engels
 • Luisteraars inspireren met storytelling
 • Het je eigen maken van een script van een ander
Training presenteren

Cases

Zo stelden deze klanten hun cursus Presenteren samen

Tien young professionals, afkomstig uit verschillende afdelingen van PVH Europe, volgden een training presenteren van een maand. In wekelijkse bijeenkomsten van twee uur werd de theorie van impactvol presenteren gecombineerd met oefeningen. Al deze oefeningen kwamen rechtstreeks voort uit werksituaties van de deelnemers. In het programma besteedden wij extra aandacht aan het leren van motivationele evalutietechnieken. Zo kunnen de deelnemers elkaar ook na de training ondersteunen. De young professionals van PVH Europe bekroonden de training als ‘excellent’ met een score van tien uit tien punten.

Tommy Hilfiger & Calvin Klein (PVH Europe)
Een presentatiecursus van een maand

Voor Stichting Bijzondere Tandheelkunde verzorgde Speaking Arts International een flexibel zes uur durende training voor dertig beginnende en gevorderde sprekers. Op verschillende doordeweekse avonden vonden drie weken lang bijeenkomsten plaats van twee uur. Deelnemers konden op de avond aanschuiven die het beste aansloot bij hun agenda. Het trainingsprogramma omvatte de basistheorie voor impactvol presenteren. Daarnaast werden er tijdens iedere sessie veel praktijkoefeningen gedaan.

Stichting Bijzondere Tandheelkunde
Een flexibele presentatiecursus van drie weken

Voor twintig vrouwelijke professionals van de LeanIn circle Amsterdam hielden wij een interactieve introductieworkshop van een uur. Wij lieten hen kennismaken met de theorie van impactvol presenteren. De focus lag op het plannen en voorbereiden van een speech of presentatie. Extra aandacht werd besteed aan authentiek en gepassioneerd spreken.

AmsterdamLeanIn woman
Een introductieworkshop Presenteren van een uur

Daarom is een cursus Presenteren altijd een goed idee

1.

Als je impactvol en dynamisch kunt presenteren, ben je beter in staat om je professionele doelen te bereiken. Bovendien doe je dat met veel plezier!

2.

Wie goed kan presenteren, is een betere verkoper. Goed kunnen spreken levert geld op en voorkomt onnodig verlies.

3.

Een cursus Presenteren is een uitstekende teambuilding activiteit. Terwijl je bouwt aan relaties met collega’s leer je ook nog eens nieuwe vaardigheden.

4.

Wie zich op zijn gemak voelt als spreker, bespaart zichzelf onnodige stress, tijd en energie. Met een ontspanning houding en voldoende presentatievaardigheden ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties en last-minute programma wijzigingen.

5.

Als presenteren een terugkerend onderdeel is van het werk biedt een cursus Presenteren de kans om een support groep te starten. In zo’n groep kunnen collega’s elkaar blijvend evalueren en ondersteunen om betere sprekers te worden.

Klantervaring

Bill is een zeer deskundige en ervaren communicatietrainer. Vol energie en met aanstekelijk enthousiasme kan hij je inspireren en laten zien hoe je je communicatievaardigheden kunt verbeteren.

by Willy Cortus, CCA Data Research Executive/Education Officer

Praktisch

Een cursus Presenteren vindt plaats op locatie. Incompany, op een trainingslocatie in de regio of in het buitenland. Bij sessies langer dan een uur zijn verfrissende pauzes noodzakelijk. De prijs van een cursus presenteren bestaat uit een vaste vergoeding per deelnemer en een uurtarief voor de trainer(s) op basis van de duur van het programma en het aantal deelnemers. Wij bespreken de mogelijkheden graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.