presentatietraining

Wat een verspilling van tijd en geld! Binnen een maand verliezen we ongeveer 90% van een nieuwe vaardigheid die we leren. Dit wordt de Ebbinghaus-vergeetcurve genoemd. Je verliest dus misschien veel geld bij het leren van een nieuwe vaardigheid, wanneer je uiteindelijk niet veel van het materiaal onthoudt. Hoe kun je dit voorkomen en zorgen voor een effectieve presentatietraining? Bij de training van Speaking Arts International kunnen we een leermethode gebruiken die jouw leerproces over meerdere weken verspreidt. Daarmee is hij effectiever dan een intensieve, eendaagse training.

Wat is een effectieve presentatietraining?

Een persoon kan in één dag slechts een beperkte hoeveelheid informatie tot zich nemen. Het is daarom veel beter om slechts een uur of twee te nemen om iets waardevols te leren en dat vervolgens een tijdje te oefenen. Een week later, nadat je de tijd hebt gehad om je iets eigen te maken, kun je daar in de volgende les op verder bouwen. Door op deze manier door te leren, leer en onthoud je de nieuwe vaardigheid beter. Dit werkt zelf wanneer de vervolgsessie een maand na de laatste les plaatsvindt.

In vorm blijven met effectieve presentatietraining

We moedigen studenten bovendien aan de nieuwe vaardigheden, die hebben opgedaan en geoefend tijdens de training, regelmatig met elkaar te oefenen. Op die manier blijven ze vers in je geheugen en kun je ze makkelijker toepassen. Een praktische manier om dit te doen is door een ​​sprekersclub op te zetten met je collega’s. Kom eens per maand samen om te oefenen, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Het is vergelijkbaar met het trainen van je spieren in de sportschool. Nadat je spieren sterk zijn, blijf je trainen om ze in vorm te houden, nietwaar? Je spreekvaardigheid is als een spier die je ook in vorm moet houden. Als je wilt, kunnen we je helpen om een sprekersclub op te zetten en zelfs te beheren.

Het is heel menselijk om dingen te vergeten. En je bent tenslotte maar een mens. Het is ook alleen maar menselijk om het beter te willen doen. Kies daarom voor een effectieve presentatietraining in plaats van een eendaagse cursus. Neem vandaag nog contact met ons op.