About us

Raak het hart van je publiek,
precies zoals je bent

Sinds 2002 inspireert en ondersteunt Speaking Arts International bevlogen professionals om zich te ontwikkelen tot betere sprekers en leiders. Met veel plezier verspreiden wij onze expertise en passie voor presenteren, persoonlijk leiderschap, onderhandelen en sales via trainingen, coaching en consulting.

Van onderzoekers en tandartsen tot consultants en CEO’s; wij geloven dat iedere professional er baat bij heeft om beter te leren spreken en presenteren. Dat begint met het leren van de basisvaardigheden. Wie die eenmaal onder de knie heeft, wordt steeds succesvoller in zijn werk.

Persoonlijk leiderschap

Als je spreekt met humor en charisma. En als je weet hoe je kunt variëren met je stem en lichaamstaal, kun je doelgerichter en effectiever communiceren. Anderen overtuigen en inspireren gaat dan vrijwel moeiteloos. Authentiek spreken is dé basis voor persoonlijk leiderschap. Het leidt tot zakelijk en persoonlijk succes. En, het is nog leuk ook!

Bill Monsour

Eigenaar Speaking Arts International/ hoofdtrainer

Assisting ambitious professionals to become more creative and better communicators and leaders. That is what gives Bill Monsour the most satisfaction. His love of communication took shape and focus when he studied drama at the Stella Adler Academy in New York. Through acting he discovered how colorful and powerful the human instrument can be and how important it is for everyone to be themselves and feel comfortable expressing their ideas. These skills form the foundation of personal leadership for Bill and he passes this knowledge on to others with his passion and infectious enthusiasm.

Wereldtrainer

Na het voltooien van zijn studie in New York, behaalde Bill zijn bachelor Organisatieontwikkeling aan de Universiteit van San Francisco. In de jaren daarna werkte hij als adviseur en trainer bij toonaangevende internationale bedrijven in de Verenigde Staten, Thailand en Japan. In 2002 richtte hij Speaking Arts International op.

Bill is een dynamische en inspirerende spreker die zijn publiek van het begin tot het einde weet te boeien. Hij is mensgericht en empathisch en heeft een schat aan kennis en ervaring over presenteren, teambuilding, marketing en sales.

Ja, ik wil graag vrijblijvend kennismaken.

Aanstekelijk enthousiast


Bill is een zeer deskundige en ervaren communicatietrainer. Vol energie en met aanstekelijk enthousiasme kan hij je inspireren en laten zien hoe je je communicatievaardigheden kunt verbeteren. Ik kan Bill zeer aanbevelen als spreker, trainer en motivator, zelfs als zanger.’

by Willy Cortus, CCA Data Research Executive/Education Officer at ICCA Head Office

It’s a teams’ world

Ontmoet de trainers van Speaking Arts International

Andy Baker

Andy Baker

Co-trainer

Andy Baker is een auteur, spreker, docent en trainer. Hij is werkzaam binnen het onderwijs en bedrijfsleven en bij diverse organisaties zoals Mercer, Nuon, Ernst & Young. Hij heeft ook uitgebreid geschreven voor magazines, tijdschriften en online publicaties. Andy studeerde Liberal Arts aan de Texas Wesleyan Universiteit en Art Therapy en Creativity Development aan het Pratt Institute in New York. Daarnaast voltooide hij een MBA aan het Baruch College/ Mt. Sinai University in New York.

TaraPhilipssq

Tara Phillips

Co-trainer

Tara Philips is een geaccrediteerde coach en trainer met 14 jaar ervaring met spreken in het openbaar. Met een carrière die Human Resources, PR & Marketing en life coaching omvat, is communicatie de ruggengraat van alles wat ze doet. Haar klanten zijn onder meer de managementteams van Heineken Global Marketing en CEO’s van de Schiphol Group en WeTransfer. Tara heeft meegewerkt aan TEDx-evenementen in onder andere Amsterdam, Berlijn en Zwitserland.

Peter Zinn

Peter Zinn

Co-trainer

Peter Zinn is een trainer, spreker en cyberdeskundige. Zijn achtergrond in IT en theatersport maken dat Peter de inhoud en vorm van een presentatie of speech moeiteloos perfect weet te combineren. Peter werd in 2009 Europees kampioen speechen. Sinds 2010 geeft hij trainingen en coaching in spreekvaardigheid in maar liefst 29 verschillende landen. Hij is een energieke en heldere spreker die zijn publiek altijd achterlaat met stof tot nadenken.

De allerbeste tips om gloedvol te speechen

Wil jij leren spreken met zelfvertrouwen én ontspanning? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Speaking Arts International. Dan krijg je een keer per kwartaal een flinke dosis inspiratie en hands-on adviezen in je inbox.