Coaching & Consulting

Coaching & Consulting

Spreken in het openbaar,
vanuit ontspanning

Krijg je al koude handen als je denkt aan de presentatie die je binnenkort moet geven? Ben je klaar voor een nieuwe stap in je carrière, maar beschik je over onvoldoende skills om te spreken in het openbaar? Of staan jij en je team voor een belangrijke projectpresentatie?

Wij helpen eenmalig of stellen een persoonlijk traject samen zodat jij en eventuele teamleden straks ontspannen en vol zelfvertrouwen voor de groep staan. Nu nog last van spreekangst? Geen zorgen. Na onze begeleiding zul je er zelfs naar uitkijken om te spreken in het openbaar!

In welke situaties kan coaching of consulting het verschil maken?

  • Je hebt een promotie gekregen. Nu moet je ‘opeens’ vergaderingen leiden en/of presentaties houden voor het senior managementteam.
  • Je hebt binnenkort een belangrijke presentatie en hebt extra hulp nodig bij het correct gebruik van Amerikaans-Engels.
  • Het bedrijf waarvoor jij werkzaam bent, is in de race voor een groot contract. Jij en je team moeten een beslissende presentatie geven om het contract binnen te halen.
  • Als senior managementteam heb je externe hulp nodig om een jaarlijkse vergadering voor alle werknemers van het bedrijf voor te bereiden.
  • Binnenkort ga jij een panel van sprekers op een conferentie leiden of ben je conferentievoorzitter. Je wilt hulp bij de voorbereiding.
  • Je bent gevraagd om te spreken tijdens een liefdadigheidsevent, maar hebt werkelijk geen idee wat je moet zeggen.
  • Je staat voor een belangrijk sollicitatiegesprek. Deze baan wil je écht hebben.

Ja! Ik ben er klaar voor om impactvol te leren spreken.
Bel mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Klantervaring

Werken met Bill is echt een aanrader! Ik wilde in eerste instantie werken aan het schrijven van mijn speech en het oefenen ervan. Maar Bill overtuigde me om een paar stappen terug te doen. Je inleven in je onderwerp is enorm belangrijk, net als nadenken over het hoe en waarom van je speech en het moment in het programma waarop je gaat spreken. Over al deze factoren moet je nadenken en dan vloeit de speech vanzelf uit je pen en uit je mond.’

by Angela van ’t Slot, Unithoofd huisvestingservices VU Medisch Centrum

Cases

Een professional, werkzaam bij een internationaal technologiebedrijf, werd gepromoveerd tot hoofd van de financiële afdeling. De man beschikte over jarenlange financiële expertise, maar had nauwelijks ervaring met het leiden van een team en het presenteren van rapporten aan het senior managementteam en de aandeelhouders. Tijdens een coachingtraject van twee maanden kreeg hij een ‘spoedcursus’ om succesvol te presenteren, te rapporten en zijn team te motiveren.

Financieel expert
Individuele coaching van twee maanden

Gedurende een jaar begeleidde Speaking Arts International een microfinanciering consultant. De man had enorm veel expertise en ervaring in zijn vakgebied. Juist daardoor wist hij niet goed welke verhalen hij het beste kon inzetten tijdens zijn internationale optredens als panellid en keynote spreker. Door de coaching leerde hij welke verhalen bij welk publiek de meeste impact hebben. Ook leerde hij om een publiek écht te boeien. De man overwon zijn spreekangst en spreekt nu met veel plezier en zelfvertrouwen.

Microfinanciering consultant
Individuele coaching van een jaar

Johnson Diversey was in de race om een groot contract met Starbucks binnen te slepen voor het verzorgen van de huishoudelijke diensten voor alle Britse filialen. Alles hing af van een presentatie van een uur voor de Britse senior executives van Starbucks in Londen. In drie sessies hielp Speaking Arts International het team van Johnson Diversey om de drie belangrijkste verkoopargumenten te identificeren en een onweerstaanbare presentatie neer te zetten. Dit optreden werd door de executives van Starbucks als beste beschouwd.

Johnson Diversey
Consulting bij een contractpresentatie

Klantervaring

Bill heeft een enorme schat aan kennis en ervaring en heeft een oneindige behoefte om deze schat te delen en praktische handvatten te bieden aan anderen. Door Bill ben ik een betere communicator, leider, spreker en trainer geworden.’

by Sebastiaan Herkemij, Loopbaancoach/ trainer bij SWA HR Diensten, public speaker en auteur

Praktisch

Individuele coaching of consulting vindt plaats in de praktijk van Speaking Arts International in Amsterdam of in Utrecht, maar kan ook op een geschikte locatie naar keuze worden gehouden. Een traject duurt gemiddeld 6 tot 8 gesprekken, waarbij wekelijks een coachingssessie gepland staat. De looptijd van consulting is vaak korter. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van de begeleiding. Wij leveren maatwerk en bespreken de mogelijkheden graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.