Cases

Bevlogen professionals, tevreden klanten

Al ons aanbod is tailor made. We bieden een introductieworkshop Presenteren vanaf twintig minuten tot een training onderhandelen, presenteren en verkopen van enkele maanden. De inhoud stemmen we altijd af op het niveau van de deelnemers en de werksituaties waar zij dagelijks mee te maken hebben. Maar wat betekent dat in de praktijk? Laat je inspireren door de onderstaande cases.

Presentatietrainingen

PVH presentatietraining case

Tommy Hilfiger & Calvin Klein (PVH Europe)
Een presentatiecursus van een maand

Tien young professionals, afkomstig uit verschillende afdelingen van PVH Europe, volgden een cursus presenteren van een maand. In wekelijkse bijeenkomsten van twee uur werd de theorie van impactvol presenteren gecombineerd met oefeningen. Die kwamen rechtstreeks voort uit werksituaties van de deelnemers. In de cursus besteedden wij extra aandacht aan het leren van motivationele evalutietechnieken. Zo kunnen de deelnemers elkaar ook na de training ondersteunen.

SBT presentatietraining case

Stichting Bijzondere Tandheelkunde
Een flexibele presentatiecursus van drie weken

Voor Stichting Bijzondere Tandheelkunde verzorgde Speaking Arts International een flexibele cursus Presenteren van zes uur  voor dertig beginnende en gevorderde sprekers. Op verschillende doordeweekse avonden vonden drie weken lang bijeenkomsten plaats van twee uur. Deelnemers konden aanschuiven op de avond die het beste aansloot bij hun agenda. De cursus omvatte de basistheorie voor impactvol presenteren. Daarnaast werden er tijdens iedere sessie veel praktijkoefeningen gedaan.

Lean in circle case

AmsterdamLeanIn woman
Een introductieworkshop Presenteren van een uur

Voor twintig vrouwelijke professionals van de LeanIn circle Amsterdam hielden wij een interactieve introductieworkshop Presenteren van een uur. Wij lieten hen kennismaken met de theorie van spreken in het openbaar. De focus lag op het plannen en voorbereiden van een speech of presentatie. We besteedden extra aandacht aan tips en adviezen om authentiek en gepassioneerd te spreken.

Nieuwsgierig naar wat we voor jou of je bedrijf kunnen betekenen?
Neem nu vrijblijvend contact op.

Bedrijfstrainingen

Fortis bedrijfstraining case

Fortis Bank
Een training onderhandelen van 2 dagen

Twintig professionals van Fortis (nu ABN AMRO) dompelden zich twee dagen onder in de wereld van het onderhandelen. In een training onderhandelen, gegeven in het Amerikaans-Engels, maakten zij kennis met vijf verschillende stijlen van onderhandelen. Zij leerden hun eigen stijl herkennen en experimenteerden met stijlen die verder van hen afstonden. Theorie werd gekoppeld aan rollenspel, waarbij deelnemers leerden om zowel individueel als in teamverband succesvol te onderhandelen.

Heineken bedrijfstraining case

Heineken
Een 2-daagse presentatiecursus met karaktermaskers

Acht professionals van Heineken volgden een tweedaagse presentatiecursus. Op dag 1 werden de basisvaardigheden van presenteren behandeld waarbij extra aandacht was voor het correct gebruik van Amerikaans-Engels. Op dag 2 stonden lessen in interculturele bewustwording en een karaktermasker-speltraining op het programma. Een maand later volgde een follow-upsessie van een halve dag.

Oberthur bedrijfstraining case

Oberthur Technologies
Begeleiding bij een conferentie 

Speaking Arts International werd ingehuurd om de EMEA-conferentie van verkoopmedewerkers te verlevendigen. Tijdens de tweedaagse conferentie sprak Bill Monsour de deelnemers toe. De focus lag op het benadrukken van de gezamenlijke missie en het versterken van de teamgeest. Daarnaast stond Bill de andere sprekers op de conferentie bij en gaf hij hen tips en adviezen om het maximale uit hun presentatie te halen.

Coaching & Consulting

Presentatie coaching case

Microfinanciering consultant
Individuele coaching van een jaar

Gedurende een jaar begeleidde Speaking Arts International een microfinanciering consultant. De man had enorm veel expertise en ervaring in zijn vakgebied. Juist daardoor wist hij niet goed welke verhalen hij het beste kon inzetten tijdens zijn internationale optredens als panellid en keynote spreker. Door de coaching leerde hij welke verhalen bij welk publiek de meeste impact hebben. Ook leerde hij om een publiek écht te boeien. De man overwon zijn spreekangst en spreekt nu met veel plezier en zelfvertrouwen.

JohnsonDiversey case

Johnson Diversey
Consulting bij een contractpresentatie

Johnson Diversey was in de race om een groot contract met Starbucks binnen te slepen voor het verzorgen van de huishoudelijke diensten voor alle Britse filialen. Alles hing af van een presentatie van een uur voor de Britse senior executives van Starbucks in Londen. In drie sessies hielp Speaking Arts International het team van Johnson Diversey om de drie belangrijkste verkoopargumenten te identificeren en een onweerstaanbare presentatie neer te zetten. Dit optreden werd door de executives van Starbucks als beste beschouwd.

Presentatie consulting case

Financieel expert
Individuele coaching van twee maanden

Een professional, werkzaam bij een internationaal technologiebedrijf, werd gepromoveerd tot hoofd van de financiële afdeling. De man beschikte over jarenlange financiële expertise, maar had nauwelijks ervaring met het leiden van een team en het presenteren van rapporten aan het senior managementteam en de aandeelhouders. Tijdens een coachingtraject van twee maanden kreeg hij een ‘spoedcursus’ om succesvol te presenteren, te rapporten en zijn team te motiveren.